Tilbake
J. H. Bjørnseth
Skriv ut

9. trinn - "LYDATA"

9. trinn - "LYDATA"

Larviks 9. klassinger inviteres med på digital komponering med Drivhuset musikkverksted. Først får elevene en smakebit på elektronisk musikk av komponisten Arne Nordheim ( 1931 - 2010, og æresborger av Larvik). Deretter kommer en demonstrasjon av appen LYDSNAPP og så setter elevene igang med å gjøre sine egne lydopptak av mange slags instrumenter og andre lyder som man kan finne på skolen. Så blir det samarbeid i grupper om å spille lydene fra iPaden på ulike måter. Hver gruppe får i oppgave å organisere samspillet slik at det blir til sammenhengende musikkstykker. Det innebærer samarbeid og øving frem mot  en liten uhøytidelig konsert der gruppene spiller musikken sin for hverandre.  Lydopptak av konserten legges senere ut på Drivhusets nettsted http://i.drivhuset.org/lydata-i-larvik.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Larvik
  • Kunstnere/grupper: Drivhuset

Om kunstner / utøver / gruppe

Jon Halvor Bjørnseth: Verkstedsleder, musiker og komponist. Initiativtager og leder for Drivhuset.  Har utdanning fra Universitet i Oslo og har ledet musikkverksteder siden 1994. Han lager musikk og lyd til dans, teater, skulptur/ installasjon, og skolekonserter - bl.a. i duoen "Båndvidda" med Isak Anderssen. Les mer om Jon Halvor på: http://drivhuset.musikkverksted.no/jonhalvor​​​​​​​

Kristoffer Lislegaard: komponist, elektronisk musiker og lydkunstner. Som komponist og utøvende musiker bruker han en kombinasjon av Ableton Live og egenutviklet programvare som hovedinstrument. Han har sin utdanning fra NISS(nå Westerdals), NMH, UIO og NTNU. Han har flere albumutgivelser bak seg med duoen Sgrow sammen med Vilde Nupen. Som soloartist arbeider han for tiden med et prosjekt bestående av at lydinput fra andre musikere påvirker hans digitale instrumenter. Les mer om Kristoffer på: https://www.kristofferlislegaard.com/

Elevorientering

Med LYDATA håper vi at både elever og lærere i Larvik-skolene får en rask start med grunnleggende digitalt lydarbeid som kan motivere til å arbeide videre på egen hånd med utforsking av lyd-verkøy , musikk-programmer, og inspirerende ressurser på internett. Den nye appen Lydsnapp er utviklet med støtte fra Norsk Kulturråd og programmert av Henrik Sundt. Appen ligger klar til bruk på alle 9.-trinn-iPader når prosjektet starter. (Finnes også gratis på AppStore - kun for iPad) Resultatene blir presentert via Drivhusets nettsted http://i.drivhuset.org/lydata-i-larvik.  med link videre til lydavspilling via SoundCloud som enkelt lar seg dele, eller lime inn på andre hjemmesider .

LYDATA ledes av to erfarne musikere / komponister og verkstedsledere - Kristoffer og  Jon Halvor. De har spilt på mange festivaler og lange turnéer og gjennom Drivhuset har det blitt arrangert et stort antall kreative prosjekter for Den kulturelle skolesekken o.l.  helt siden starten i 1998.