Tilbake
Annika Ljungström
Oslofjordens Friluftsråd
Skriv ut

5. trinn - "Livet på sjøen og i fjæra"

Vi fortsetter det gode samarbeidet med Oslofjordens Friluftsråd og Frithjofs Venner. Det blir en dag som står i havets tegn. Elevene får bli med som hjelpemannskap på losskøyta Frithjof II og utforske og ikke minst smake på livet i fjæra på Malmøya.

Lærerveiledning

Last ned:
Viktig informasjon til lærere som deltar på Kystkultur - "Livet på sjøen og i fjæra" med 5 trinn.

Opplegget er delt i to: 1) Elevene deltar som mannskap på losskøyta Frithjof og får en seiltur i Viksfjord. 2) Elevene er marinbiologer og forsker på hva som rører seg i fjæra og noe av det vi finner spiser vi!

Hele opplegget foregår utendørs og elever og lærer må være kledd for all slags vær. Alle må ha varmt og vann/vindtett tøy. Vi jobber i vannkanten så uansett vær er det en fordel å ha på/med gummistøvler for å kunne vasse. Et ekstra skift er lurt å ha, det er alltid noen som blir våte på beina. Selv om vi skal få smake på noe fra fjæra, må alle ha med matpakke og drikke. Elevene trenger ikke ta med fiskeutstyr da det ikke blir tid til fisking denne dagen. Husk å les listen over hva som er nødvendig å ha med seg!

GOD TUR!

Sikkerhet: Oslofjordens Friluftsråd og skipper på Frithjof II står ansvarlig for det pedagogiske opplegget, mens skolen har ansvar for elevenes sikkerhet. Det er en selvfølge at lærerne deltar aktivt i undervisningen sammen med elevene. Skolene må stille med minimum to lærere/voksne (evt. en forelder) pr klasse. En av disse må kjenne alle elevene ved navn. Skolen/lærerne som deltar bør også ha klart for seg hvem som er sikkerhetsansvalig på turen. Seilervester deles ut ved ankomst til Seilerhytta og skal beholdes på hele dagen! OFs intruktører har godkjent livredningsprøve. Det vil også være båt og bil tilgjengelig.

Vi ser fram til opplevelsesrike dager med 5. klasse på Malmøya!

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Larvik
  • Kunstnere/grupper: Oslofjordens Friluftsråd og Frithjofs Venner.